Kronen en bruggen

Bent op zoek naar informatie over kronen of bruggen? Dan bent u bij Tandartspraktijk Tawana aan het juiste adres! Wij zijn een zeer ervaren en gespecialiseerd praktijk, gevestigd aan de poldermolen in Papendrecht. Vanuit daar voeren wij verschillende behandelingen uit, waaronder ook het zetten van kronen en bruggen. Alle informatie over onze behandelingen, en de tarieven hiervan zijn terug te vinden op onze website.

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u verder!

Kronen en bruggen laten plaatsen | Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Als een gedeelte van of gehele kies of tand verdwenen is door cariës of door een ongeval, kan het nodig zijn dit element te vervangen door een kroon of brug. Soms kan ook om cosmetische redenen worden gekozen voor een kroon of brug, of juist om te voorkomen dat kiezen en tanden uitgroeien, als de “tegenliggers” in de andere kaak ontbreken om welke reden dan ook. Ook kan een brug het kauwen verbeteren.

Een kroon is in feite een kapje, dat één afgeslepen tand of kies bedekt en dat afhankelijk van het materiaal hetzelfde uiterlijk heeft als uw oude tand of kies.

Een brug wordt gemaakt als meerdere tanden of kiezen vervangen moeten worden. Hierbij moeten minstens twee tanden of kiezen worden afgeslepen, zodat er pijlers ontstaan waar de brug op bevestigd kan worden. Het ontbrekende element kan zich tussen de twee afgeslepen elementen bevinden (gewone brug) of naast de twee geslepen elementen (vrij-eindigende brug).

Neem contact op

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar wat Tandartspraktijk Tawana voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag verder om u van alle informatie te voorzien!

Kronen en bruggen