Tanden facings

Bent u op zoek naar tanden facings? Dan is Tandartspraktijk Tawana de ideale praktijk voor u! Wij zijn gespecialiseerd in mondhygiëne, tandheelkunde en orthodontie. Onze praktijk is gevestigd aan de Poldermolen en Papendrecht, waar u terecht kunt voor facings. Wilt u patiënt worden bij onze praktijk? Vraag dit dan aan via het contactformulier op onze website, of laat dit telefonisch aan ons weten. Vaak is een eerste afspraak al binnen een aantal werkdagen mogelijk!

Tanden facings laten zetten door Tandartspraktijk Tawana

Al onze facings en al onze kronen worden gemaakt van keramiek (gemodificeerd veldspaatporselein), een natuurlijke stof die bijzonder goed door het lichaam wordt verdragen en heel veel lijkt op het natuurlijke glazuur van de tand. Beide materialen zijn uiterst slijtvast en er is geen verschil in uitzetting bij warmte en koude, zodat dat geen invloed op elkaar heeft. Doordat er geen metaal zit in keramiek kent men ook niet het probleem van metaaloxiden in de mond en van hinderlijke elektrische spanningen, dat je wel aantreft tussen bijvoorbeeld een gouden kroon en een er naastgelegen amalgaamvulling. Metaalvrije restauraties, dat is iets waar men steeds meer naar streeft.

Een facing is oorspronkelijk een dun plaatje keramiek dat op een tand of kies wordt geplakt met de bedoeling de tand of kies een fraaier uiterlijk te geven. Soms wordt het keramische plaatje op een onbeslepen element geplakt, maar meestal moet vanwege de vorm het element een beetje worden beslepen. Soms alleen de voorkant maar vaak ook iets van de bovenkant en de zijkanten. Bij de patiënt hieronder is aan alle zijden wat weggeslepen.

Neem contact op

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar en geven u graag alle informatie die u nodig heeft. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Tanden facings