Implantologie

Bent u benieuwd hoe implantologie in zijn werk gaat? Of bent u van plan om implantaten te laten zetten? Dan bent u bij Tandartspraktijk Tawana aan het juiste adres! Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het zetten van implantaten. Er wordt samen met u gekeken naar de mogelijkheden. Vervolgens wordt er een behandelplan voor u opgesteld.

Bent u benieuwd naar welke behandelingen wij nog meer uitvoeren? Bekijk dan onze behandelingenpagina.

Implantologie | Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Een implantaat kan geplaatst worden wanneer het kaakbot volledig uitgegroeid is. Meestal is dat rond de 18 jaar, maar dat kan nog wel eens verschillen per persoon. Naast dat het kaakbot uitgegroeid moet zijn, wordt er nog rekening gehouden met een paar andere punten:

  • Voldoende kaakbot: als de tand of kies een langere tijd ontbreekt, kan het bot gaan slinken. Dit betekent dat het bot dunner wordt waardoor de schroef moeilijker te plaatsen wordt. Dit kan worden opgelost door botherstel operatie uit te voeren.
  • Gezond tandvlees: het is belangrijk dat tijdens het plaatsen van de implantaten het tandvlees gezond is. Mocht dit niet zo zijn dan bestaat de mogelijkheid er dat er infecties of botverlies ontstaat.
  • Voldoende lichamelijke gesteldheid: sommige medicijnen of ziekten kunnen een negatieve invloed hebben op de afweer. Vaak wordt er dan overlegt met een arts. In sommige gevallen zal de ingreep niet doorgaan.

Neem contact op

Heeft u al voldoende informatie over implantologie? Of wilt u nog meer hierover weten? Maak dan een afspraak met ons door het contactformulier in te vullen. Samen kijken we naar een passende oplossing!

Implantologie