Kroon laten zetten

Is het bij uw gebit nodig om een kroon te laten zetten? Dan bent u bij Tandartspraktijk Tawana in Papendrecht aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd aan de Poldermolen in Papendrecht, van waaruit we onze behandelingen uitvoeren. Als een gedeelte van of gehele kies of tand verdwenen is door cariës of door een ongeval, kan het nodig zijn dit element te vervangen door een kroon of brug. Soms kan ook om cosmetische redenen worden gekozen voor een kroon of brug, of juist om te voorkomen dat kiezen en tanden uitgroeien, als de “tegenliggers” in de andere kaak ontbreken om welke reden dan ook. Ook kan een brug het kauwen verbeteren.

Wilt u meer informatie over het laten zetten van een kroon, of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op!

Kroon laten zetten | Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Een kroon is in feite een kapje, dat één afgeslepen tand of kies bedekt en dat afhankelijk van het materiaal hetzelfde uiterlijk heeft als uw oude tand of kies. Kronen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen.

Porselein is een esthetisch bijzonder fraai materiaal en oogt vrijwel als een gewone kies of tand. Nadeel van porselein is dat het vrij kwetsbaar is. Meestal wordt het gebruik ervan beperkt tot de voortanden.

Metaal (zoals goud) wordt ook vaak voor kronen en bruggen gebruikt. Het is bijzonder sterk en slijtvast, maar omdat het esthetisch wat minder fraai is, wordt het vooral voor de kiezen gebruikt.

Een combinatie van metaal en porselein wordt tegenwoordig vaak gebruikt. De kern bestaat dan uit metaal en de kap is van porselein, zodat een esthetisch fraaie en sterke kroon of brug wordt verkregen.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over het laten zetten van een kroon, of over andere behandelingen? Neem dan contact met ons op! Ook om patiënt te worden kunt u een contactformulier invullen. Vaak kunt u al binnen enkele werkdagen bij ons terecht!

Kroon laten zetten