Kroon plaatsen tandarts

Wilt u een kroon plaatsen tandarts? Kom dan eens langs in tandartsenpraktijk Tawana. Bij onze tandartsenpraktijk kunt u terecht voor verschillende soorten behandelingen. Zo zijn wij gespecialiseerd in orthodontie, implantologie, kronen plaatsen en nog veel meer! Om u zo goed mogelijk te helpen zorgen wij er altijd voor dat ervaren tandartsen uw gebit verzorgen. Zo kunnen wij altijd het beste advies geven voor uw gebit. Kom snel eens langs in onze praktijk!

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

Kroon plaatsen tandarts | Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Door een ongeluk of cariës kan het zijn dat er een gedeelte van een gehele kies of tand is verdwenen. Hierdoor kan het nodig zijn om dit element te vervangen door een kroon of een brug. Natuurlijk zou u de kroon of brug kunnen laten plaatsen omdat het er mooier uitziet voor uw gebit.

De kronen of bruggen die worden geplaatst, zijn beschikbaar in verschillende materialen:

  • Porselein: bij een porseleinen kroon oogt de tand erg natuurlijk. Het zal eruit zien als een normale kies of tand. Omdat porselein erg kwetsbaar kan zijn, wordt deze vaak alleen gebruikt bij de voortanden.
  • Metaal: deze soort wordt vaak gebruikt voor de kiezen. U kunt hierbij denken aan goud of een andere metaalsoort.
  • Combinatie: tegenwoordig wordt er ook vaak een combinatie van metaal en porselein gebruikt. De kern zal hierbij bestaan uit metaal en de kap uit porselein. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een sterke brug of kroon wordt verkregen.

Wilt u meer weten over hoe een kroon geplaatst wordt? Kijk dan voor meer informatie op de pagina over kroonen en bruggen.

Neem contact op

Bij Tandartsenpraktijk Tawana kunt u terecht voor verschillende behandelingen. Naast kroon plaatsen tandarts bieden we ook behandelingen aan, zoals implantaten plaatsen, wortelkanaalbehandelingen, facings, vullingen, protheses, orthodontie en preventie. Voor het gehele overzicht en kostenplaatje kunt u terecht op onze tarievenpagina.

Kroon plaatsen tandarts