Prothese tandheelkunde

Bent u toe aan een prothese tandheelkunde, oftewel een kunstgebit? Dan bent u bij Tandartspraktijk Tawana uit Papendrecht zeker aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd in Papendrecht en zijn al jaren gespecialiseerd in verschillende behandelingen, waaronder het plaatsen van protheses. Hierdoor weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent als het gaat om het laten maken van een kunstgebit. De tandarts en het team van Tandartspraktijk Tawana bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk én voor uw gezondheid.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Prothese tandheelkunde | Tandartspraktijk Tawana

Zo’n drie miljoen Nederlanders dragen een “normaal kunstgebit”. Er bestaat daarnaast ook nog de zogenaamde overkappingsprothese. Deze wordt elders op deze site besproken.

Om een kunstgebit te kunnen vervaardigen, maakt de tandarts eerst een afdruk van uw kaak, zodat hij een goed uitgangsbeeld heeft van uw gebit en zich daarnaar kan richten bij het vervaardigen van het kunstgebit. Tevens wordt de kleur en de stand van de tanden bekeken. Hierin kunnen eventueel kleine wijzigingen worden aangebracht, als u met bepaalde aspecten van uw eigen gebit niet tevreden was.

Daarna moeten alle overgebleven tanden en kiezen getrokken worden. Meestal gebeurt dit niet in één keer, maar worden eerst de kiezen en daarna de tanden getrokken. Meestal zit er tussen het trekken van de kiezen en de tanden enkele weken zodat in de tussentijd het tandvlees goed de kans krijgt om te genezen.

Neem contact op

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar en helpen u verder. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Prothese tandheelkunde