Tand prothese gebit

Bent u op zoek naar een tand prothese gebit? Dan moet u bij Tandartspraktijk Tawana zijn! Wij zijn gevestigd in Papendrecht aan de Poldermolen 1. De tandarts en het team van Tandartspraktijk Tawana bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk én voor uw gezondheid.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Tand prothese gebit | Tandartspraktijk Tawana

Zo’n drie miljoen Nederlanders dragen een “normaal kunstgebit”. Er bestaat daarnaast ook nog de zogenaamde overkappingsprothese. Deze wordt elders op deze site besproken.

Om een kunstgebit te kunnen vervaardigen, maakt de tandarts eerst een afdruk van uw kaak, zodat hij een goed uitgangsbeeld heeft van uw gebit en zich daarnaar kan richten bij het vervaardigen van het kunstgebit. Tevens wordt de kleur en de stand van de tanden bekeken. Hierin kunnen eventueel kleine wijzigingen worden aangebracht, als u met bepaalde aspecten van uw eigen gebit niet tevreden was.

Daarna moeten alle overgebleven tanden en kiezen getrokken worden. Meestal gebeurt dit niet in één keer, maar worden eerst de kiezen en daarna de tanden getrokken. Meestal zit er tussen het trekken van de kiezen en de tanden enkele weken zodat in de tussentijd het tandvlees goed de kans krijgt om te genezen.

Neem contact op

Bij vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar en helpen u verder. Ook als u patiënt bij ons wilt worden, kunt u dat online aangeven. Een eerste afspraak is vaak al binnen een aantal werkdagen mogelijk. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Tand prothese gebit