Tandarts kunstgebit

Bent u op zoek naar een tandarts voor een kunstgebit? Dan moet u bij Tandartspraktijk Tawana in Papendrecht zijn! Wij zijn gespecialiseerd in veel soorten behandelingen, waaronder het laten maken van een prothese, oftewel kunstgebit. Wij zijn gevestigd aan de Poldermolen 1 in Papendrecht. De tandarts en het team van Tandartspraktijk Tawana bieden u zorg, persoonlijke aandacht en adviezen voor uw mond en gebit. Want goede mondverzorging is belangrijk. Voor een eerste indruk én voor uw gezondheid.

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over een kunstgebit? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u verder!

Tandarts kunstgebit | Tandartspraktijk Tawana

Zo’n drie miljoen Nederlanders dragen een “normaal kunstgebit”. Er bestaat daarnaast ook nog de zogenaamde overkappingsprothese. Deze wordt elders op deze site besproken.

Om een kunstgebit te kunnen vervaardigen, maakt de tandarts eerst een afdruk van uw kaak, zodat hij een goed uitgangsbeeld heeft van uw gebit en zich daarnaar kan richten bij het vervaardigen van het kunstgebit. Tevens wordt de kleur en de stand van de tanden bekeken. Hierin kunnen eventueel kleine wijzigingen worden aangebracht, als u met bepaalde aspecten van uw eigen gebit niet tevreden was.

Daarna moeten alle overgebleven tanden en kiezen getrokken worden. Meestal gebeurt dit niet in één keer, maar worden eerst de kiezen en daarna de tanden getrokken. Meestal zit er tussen het trekken van de kiezen en de tanden enkele weken zodat in de tussentijd het tandvlees goed de kans krijgt om te genezen. Wanneer alles mooi geheeld is, kan onze tandarts uw kunstgebit plaatsen.

Neem contact op

Wanneer u voor onze tandarts nog vragen heeft over het kunstgebit, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag verder. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Tandarts kunstgebit