Wat kost een wortelkanaalbehandeling

Bent u benieuwd naar de vraag; wat kost een wortelkanaalbehandeling? Dan moet u bij Tandartspraktijk Tawana zijn! Op onze website vindt u onder het kopje tarieven alle prijzen van onze behandelingen. Wij zijn een tandartspraktijk gevestigd in Papendrecht, waar u voor allerlei soorten behandelingen terecht kunt. Bekijk onze website voor meer informatie, of neem voor vragen gerust contact met ons op!

Wat kost een wortelkanaalbehandeling? Tandartspraktijk Tawana helpt u verder!

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies? Hier onder leggen we het aan u uit.

In de tanden en kiezen zit levend weefsel waaronder zenuwen en bloedvaten, dit complex heet de pulpa. De wortels van tanden en kiezen zijn hol, binnenin bevindt zich een ruimte die het wortelkanaal heet.

Door het zenuwweefsel in de tand of kies kan o.a. warmte en koude gevoeld worden, mocht het weefsel geïrriteerd raken door bijv. tandbederf dan zal er pijn kunnen ontstaan. In het begin is de pijn vaak mild en van korte duur; de pijn kan worden opgewekt door o.a. warmte en koude of zoetigheid. In een verder gevorderd stadium van de zenuwontsteking kan de pijn zeer heftig zijn en lang aanhouden.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling maakt de tandarts de wortelkanalen met behulp van vijltjes wijder. Hierdoor kunnen ze gespoeld worden met een ontsmettende chloor-oplossing, waardoor de bacterien en eventuele weefselresten gedood en verwijderd worden. Het is belangrijk dat de wortelkanalen tot bijna bij de wortelpunt gereinigd en gevuld worden, tijdens en voor de behandeling neemt de tandarts röntgenfoto’s om een beeld te krijgen van het aantal kanalen en de lengte.

Neem contact op

Heeft u nog vragen over een wortelkanaalbehandeling? Neem gerust contact met ons op en we geven u meer uitleg over de behandeling en wat u verder nog wilt weten. Op onze website zijn ook informatiefolders te vinden over onze behandelingen. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Wat kost een wortelkanaalbehandeling