Tandartspraktijk Tawana

Wat kost een wortelkanaalbehandeling

Bent u benieuwd naar de vraag; wat kost een wortelkanaalbehandeling? Dan moet u bij Tandartspraktijk Tawana zijn! Op onze website vindt u onder het kopje tarieven alle prijzen van onze behandelingen. Wij zijn een tandartspraktijk gevestigd in Papendrecht, waar u voor allerlei soorten behandelingen terecht kunt. Bekijk onze website voor meer informatie, of neem voor vragen gerust contact met ons op!

Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies? Hier onder leggen we het aan u uit.

In de tanden en kiezen zit levend weefsel waaronder zenuwen en bloedvaten, dit complex heet de pulpa. De wortels van tanden en kiezen zijn hol, binnenin bevindt zich een ruimte die het wortelkanaal heet.

Door het zenuwweefsel in de tand of kies kan o.a. warmte en koude gevoeld worden, mocht het weefsel geïrriteerd raken door bijv. tandbederf dan zal er pijn kunnen ontstaan. In het begin is de pijn vaak mild en van korte duur; de pijn kan worden opgewekt door o.a. warmte en koude of zoetigheid. In een verder gevorderd stadium van de zenuwontsteking kan de pijn zeer heftig zijn en lang aanhouden.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling maakt de tandarts de wortelkanalen met behulp van vijltjes wijder. Hierdoor kunnen ze gespoeld worden met een ontsmettende chloor-oplossing, waardoor de bacteriën en eventuele weefselresten gedood en verwijderd worden. Het is belangrijk dat de wortelkanalen tot bijna bij de wortelpunt gereinigd en gevuld worden, tijdens en voor de behandeling neemt de tandarts röntgenfoto’s om een beeld te krijgen van het aantal kanalen en de lengte.

Meer informatie

Behandelingen

Bij Tandartspraktijk Tawana kunt u verschillende behandelingen laten uitvoeren. Hier vindt u een overzicht van alle behandelingen en de informatie die erbij hoort.

Contact opnemen

Afspraak maken

Neem gemakkelijk contact met ons op een maak een afspraak voor uw bezoek aan ons.

Google
Tandartspraktijk Tawana
4.8
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader