Tandartspraktijk Tawana

Wortelkanaalbehandeling Rotterdam

Bij Tandartsenpraktijk Tawana bent u aan het juiste adres voor een wortelkanaalbehandeling Rotterdam. Als u een ontstoken en geïnfecteerde tandzenuw heeft, is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. Elke tand en kies zit met een wortel vast in de kaak. Komen er bacteriën in de kanalen, dan kan het weefsel gaan ontsteken. Zonder behandeling sterft de tand­zenuw op den duur af. Zo’n ontsteking kan een zwelling en koorts ­veroorzaken. Uiteindelijk kun je de tand of kies zelfs verliezen. Bij Tandartsenpraktijk Tawana willen wij dit voorkomen en plannen deze behandelingen altijd snel in. Zo bent u snel van uw pijn af en vorkomen we hiermee verdere problemen.

Meer informatie voor een wortelkanaalbehandeling bij Tandartsenpraktijk Tawana? Neem dan zeker contact met ons op. Onze specialisten vertellen u graag meer of plannen direct een afspraak in.

Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Wat is een wortelkanaalbehandeling precies?

In de tanden en kiezen zit levend weefsel waaronder zenuwen en bloedvaten, dit complex heet de pulpa. De wortels van tanden en kiezen zijn hol, binnenin bevindt zich een ruimte die het wortelkanaal heet.

Door het zenuwweefsel in de tand of kies kan o.a. warmte en koude gevoeld worden, mocht het weefsel geïrriteerd raken door bijv. tandbederf dan zal er pijn kunnen ontstaan. In het begin is de pijn vaak mild en van korte duur; de pijn kan worden opgewekt door o.a. warmte en koude of zoetigheid. In een verder gevorderd stadium van de zenuwontsteking kan de pijn zeer heftig zijn en lang aanhouden.

Het proces

De behandeling

Vaak, maar niet altijd, kunnen we de ontsteking op een röntgenfoto al zien. In aanvulling daarop doet de tandarts onderzoek in de mond, bijvoorbeeld door te kijken of er zichtbare beschadigingen zijn. De zenuwpijn vooraf kan haast ondraaglijk zijn.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling maakt de tandarts de wortelkanalen met behulp van vijltjes wijder. Hierdoor kunnen ze gespoeld worden met een ontsmettende chloor-oplossing, waardoor de bacteriën en eventuele weefselresten gedood en verwijderd worden. Het is belangrijk dat de wortelkanalen tot bijna bij de wortelpunt gereinigd en gevuld worden, tijdens en voor de behandeling neemt de tandarts röntgenfoto’s om een beeld te krijgen van het aantal kanalen en de lengte. De behandeling zelf is dankzij de goede verdovingsmiddelen pijnloos. Als de zenuw al is afgestorven, is een verdoving soms zelfs niet eens nodig.

Ervaart u wel pijn? Meldt dit dan zodat er extra verdoofd kan worden, of we plannen direct een nieuwe afspraak in. Meestal is de pijn na een paar dagen over, in sommige gevallen is dit pas na een aantal weken helemaal verdwenen. Pas na enkele maanden kan er via een röntgenfoto worden gezien of de ontsteking helemaal weg is. Bij Tandartsenpraktijk Tawana dragen we grote zorg voor uw gebit, maar ook dat de behandeling voor u pijnloos verloopt.

Kosten

Wat kost een wortelkanaalbehandeling?

Bent u benieuwd naar de vraag: wat kost een wortelkanaalbehandeling? Dan moet u bij Tandartspraktijk Tawana zijn! Neem contact met ons op over de kosten van een wortelkanaalbehandeling.

Over ons

Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Wij zijn gevestigd aan de Poldermolen in Papendrecht, van waaruit wij onze behandelingen uitvoeren. Het is onze missie om onze klanten de zorg, persoonlijke aandacht en adviezen te bieden die ze nodig hebben voor een stralend gebit. Uw gebit is namelijk erg belangrijk, voor een eerste indruk en uw gezondheid.

Een mondhygiëniste richt zich op het voorkomen van gaatjes in de tanden en kiezen, maar zorgt er ook voor dat uw tandvlees gezond blijft. Daarnaast geeft een mondhygieniste ook advies over het schoonhouden van uw gebit en maakt hij of zij indien nodig een behandelplan. Daarnaast hebbe wij vele specialisten in huis voor alle soorten behandelingen.

Meer informatie

Behandelingen

Bij Tandartspraktijk Tawana kunt u verschillende behandelingen laten uitvoeren. Hier vindt u een overzicht van alle behandelingen en de informatie die erbij hoort.

Contact opnemen

Afspraak maken

Neem gemakkelijk contact met ons op een maak een afspraak voor uw bezoek aan ons.

Google
Tandartspraktijk Tawana
4.8
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
js_loader