Wortelkanaalbehandeling Tandarts

Voor een wortelkanaalbehandeling tandarts bent u bij tandartspraktijk Tawana aan het juiste adres. Tandartspraktijk Tawana is een ervaren en deskundige praktijk. Bij ons staat de aandacht voor uw gebit voorop. Heeft u pijn in uw tanden en is er een zenuw ontstoken? Neem dan contact met ons op. Graag helpen we u verder!

Wortelkanaalbehandeling Tandarts | Hoe werkt het?

In tanden en kiezen bevinden zich zenuwen. De zenuwen kunnen geïrriteerd raken door tandbederf, kou, warmte, zoetigheid, tandenknarsen, blootliggend tandbeen bij gevoelige tandhalzen, en trauma (klap). Wanneer de pijn steeds heftiger wordt is de kans groot dat er een ontsteking is. Omdat deze ontsteking zich kan uitbreiden vanuit de tand naar de kaak is het belangrijk dat dit behandeld wordt.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling maken we de wortelkanalen wijder met behulp van vijltjes. Hierna spoelen we de wortelkanalen met een ontsmettende chloor-oplossing. Hierdoor worden bacteriën en eventuele weefselresten doorgaans verwijderd en gedood. Na het reinigen vullen we deze wortelkanalen zodat bacteriën niet opnieuw kunnen binnendringen.

Door middel van een verdoving is de wortelkanaalbehandeling in in de meeste gevallen nagenoeg pijnloos uit te voeren. Ervaart u wel pijn? Meldt dit dan zodat er extra verdoofd kan worden, of we plannen direct een nieuwe afspraak in. Meestal is de pijn na een paar dagen over, in sommige gevallen is dit pas na een aantal weken helemaal verdwenen. Pas na enkele maanden kan er via een röntgenfoto worden gezien of de ontsteking helemaal weg is.

Neem contact op

Heeft u pijn in een tand en denkt u een wortelkanaalbehandeling nodig te hebben? Neem dan contact met ons op. U kunt per mail of telefonisch een afspraak met ons inplannen. Vaak kunt u nog dezelfde week bij ons terecht.

Wortelkanaalbehandeling Tandarts