Ortho Papendrecht

Bent u op zoek naar een ortho Papendrecht? Dan is Tandartspraktijk Tawana de aangewezen partij voor u. We zijn namelijk gespecialiseerd in tandheelkunde, mondhygiëne en orthodontie. Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde.  Dit specialisme houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. Onze orthodontist in Papendrecht doet meer dan alleen tanden recht zetten, hij houdt zich ook bezig met het beïnvloeden van de groei van kaken.

Bekijk wat u kunt verwachten bij onze behandelingen, en lees de tarieven op onze website.

Waarom Orthodontie bij Tandartsenpraktijk Tawana?

Een onregelmatig gebit kan veel problemen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan:

  • Spraakproblemen
  • Gebitsslijtage
  • Pijnlijke kaakgewrichten
  • Groter risico op tandbederf
  • Onzekerheid over de glimlach en uitstraling

Een orthodontist zorgt dat uw tanden weer recht komen te staan. Een mooi recht gebit bereikt u door het plaatsen van een beugel. Een beugel wordt ingezet als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen of niet mooi recht staan. U kunt namelijk beter kauwen en uw gebit beter schoon houden wanneer uw tanden mooi recht staan en goed op elkaar aansluiten.

Het hebben van een stralende glimlach met mooie rechte tanden zorgt tevens voor een goede uitstraling naar anderen en geeft zelfvertrouwen. Meer weten over onze orthodontie? Lees hier meer over op de website of maak een afspraak voor een intake. Hierin gaan we samen met u kijken wat de beste oplossing voor uw gebit is.

Orthodontie voor jong en oud

Steeds meer volwassenen kiezen ervoor om hun tanden en kiezen recht te laten zetten door een orthodontist. Het is een korte investering waar men nog tientallen jaren plezier van heeft. Voor kinderen en jongeren is de beste behandelperiode voor een beugel tussen de 10 en 16 jaar. Op die leeftijd is de kaakgroei nog goed te beïnvloeden. Er wordt ook gebruik gemaakt van de ruimte die vrij komt bij het wisselen van tanden.

Behandelingsplan orthodontie

Na het eerste consult zal er een aanvullend onderzoek worden gedaan. Dit onderzoek omvat:

  • Het vastleggen van de situatie met digitale foto’s;
  • Röntgenfoto’s vanuit verschillende hoeken;
  • Tandafdrukken voor gebitsmodellen.

Daarnaast legt de orthodontist jouw wensen vast. De orthodontist zal op basis van deze gegevens een definitief behandelingsplan opstellen. De belangrijkste stappen en overwegingen komen hierin terug. Op basis van het behandelingsplan kunnen de kosten van jouw behandeling worden vastgelegd. De kosten hangen af van de keuze van de apparatuur en de tijdsduur van de behandeling.

Neem contact op

Kom langs bij onze orthodontist in Papendrecht. In onze praktijk staat de aandacht voor uw gebit voorop. Daarom besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van onze praktijk en ons team. Vakkundige behandelingen staan voorop. Een prettige en ontspannen sfeer vinden we minstens zo belangrijk. Dat ziet u ook terug in onze wachtkamer. U vindt er tijdschriften / informatiebrochures / speelgoed. Niet meer bang voor de ortho!

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk? Neem gerust contact met ons op.

Ortho Papendrecht