Kosten kunstgebit

Bent u benieuwd naar de kosten kunstgebit? Tandartspraktijk Tawana is daar heel open en transparant over. Op onze website kunt u alle tarieven van onze behandelingen terugvinden. Uiteraard zijn de tarieven afhankelijk van wat er allemaal moet gebeuren om u met een goed kunstgebit bij ons de deur uit te laten gaan. Daarom hebben wij onze tarieven hier ook op gebaseerd. U vindt daarom een grote variatie aan prijzen.

Heeft u vragen over de kosten voor een kunstgebit, of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Kosten kunstgebit | Tandartsenpraktijk Tawana staat voor u klaar!

Zo’n drie miljoen Nederlanders dragen een “normaal kunstgebit”. Er bestaat daarnaast ook nog de zogenaamde overkappingsprothese. Deze wordt elders op deze site besproken.

Om een kunstgebit te kunnen vervaardigen, maakt de tandarts eerst een afdruk van uw kaak, zodat hij een goed uitgangsbeeld heeft van uw gebit en zich daarnaar kan richten bij het vervaardigen van het kunstgebit. Tevens wordt de kleur en de stand van de tanden bekeken. Hierin kunnen eventueel kleine wijzigingen worden aangebracht, als u met bepaalde aspecten van uw eigen gebit niet tevreden was.

Daarna moeten alle overgebleven tanden en kiezen getrokken worden. Meestal gebeurt dit niet in één keer, maar worden eerst de kiezen en daarna de tanden getrokken. Meestal zit er tussen het trekken van de kiezen en de tanden enkele weken zodat in de tussentijd het tandvlees goed de kans krijgt om te genezen.

Neem contact op

Bij vragen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar en helpen u verder. Tot ziens bij Tandartspraktijk Tawana!

Kosten kunstgebit